Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 29 mars 2010

Lyckad nostalgiresa med Bäcklund


KONSERT: Magnus Bäcklund / The Thunderballs

Plats: Kramfors Folkets Park

Publik: Cirka 450

Längd: 1,5 timme

Bäst: Stämningen

Sämst: För lite strippshow?

Magnus Bäcklund, känd från bland annat Melodifestivalen och gruppen Fame, uppträdde i lördags kväll med sin bejublade Tom Jones-föreställning. Stämningen var på topp bland den stora publiken. Det blev en nostalgikväll med massor av gamla hits.

Tom Jones karriär sträcker sig över mer än 40 år, och har dessutom fått lite av en renässans på senare tid, så det finns en rik musikalisk källa att ösa ur. Magnus Bäcklund har en röst som påminner inte så lite om ”Tjuren från Wales”, låt gå att han saknar förlagans sex appeal. Å andra sidan kommer de flesta artister till korta i det avseendet.

Röstlikheten till trots är Bäcklund klok nog att inte försöka härma sin idol, utan han sjunger dennes sångnummer på sitt eget vis. Det han eventuellt saknar av Jones utstrålning kompenserar han mer än väl med sin sångglädje, scennärvaro och en god publikkontakt. Det är publikfrieri i ordets bästa bemärkelse, när en artist bjuder på sig själv.

Bäcklund är också medveten om att han inte är Tom Jones utan sig själv, och han uppträder till publikens förtjusning ständigt med glimten i ögat.

Det blev inte så mycket svett och undertryckta eller tämligen öppna sexuella anspelningar, utan mer av en nostalgitripp där publiken rycktes med, och inte bara klappade händerna, utan också stämde in med allsång och sjöng med i låtarna.

Bandet The Thunderballs bakom Magnus Bäcklund bjöd på ett tät rockackompanjemang, med en härlig blåssektion.

Förutom Tom Jones-hits blev det också några Elvislåtar – de två artisterna var goda vänner. Men under titellåten från filmen ”Allt eller inget”, behöll Magnus till publikens besvikelse det mesta av kläderna på.
Publicerat i Tidningen Ångermanland/Örnsköldsviks Allehanda (allehanda.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar