Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 1 april 2010

Från Flamman till regeringenDe rödgröna arbetsgrupperna prövar det okonventionella greppet att presentera ett ”skuggkabinett” i god tid före valet. Flamman har som enda tidning fått ta del av delar av materialet. En överraskning är Flammans chefredaktör Aron Etzler som tilltänkt idrottsminister.

De rödgröna arbetsgrupperna prövar det okonventionella greppet att presentera ett ”skuggkabinett” i god tid före valet.
Hela listan på de blivande statsråden om de rödgröna vinner valet ska läggas fram på en presskonferens första maj. Flamman har som enda tidning fått ta del av vissa delar av listan. En överraskning är Flammans chefredaktör Aron Etzler som tilltänkt idrottsminister.

Aron själv tycker inte alls att det är särskilt överraskande.
– Jag har alltid haft ett brinnande idrottsintresse, följer med vad som händer på de olika arenorna, jag antar att jag är lite av en kalenderbitartyp. Och givetvis går jag då och då och ser en match, fotboll, ishockey, men det stora intresset sedan gammalt är bandy.

Något speciellt favoritlag?
– Lesjöfors, så klart!
Det visar sig också att Aron har ett förflutet som idrottsman. Han har under flera år tävlat i styrkelyft, både i Sverige och internationellt. Han pratar dock ogärna om sina framgångar, och avböjer bestämt att redogöra för sina resultat.

Vänsterpartiets tredje vice ordförande Ann-Britt Leyman säger sig vara nöjd med de statsrådsposter som kan tänkas tillfalla partiet. Inte minst är tillfredsställelsen stor med Aron Etzler som potentiell idrottsminister.
– Aron kommer från en annan miljö än den partipolitiska, och vi tror att det kan tillföra ny energi och nya infallsvinklar på regeringsarbete. Just idrottsdepartementet har för oss en särskild tyngd. Idrotten är en folkrörelse, med en ungdomlig prägel. Det är här Vänsterpartiets hjärtfrågor finns!

Miljöpartiets båda vice språkrör Ruth Svedberg och Hjalmar Mellander säger med en röst att de tror att Aron Etzler är ett mycket bra val. De avfärdar bestämt alla spekulationer om Miljöpartiets ointresse för idrottsdepartementet, och hävdar att det förhåller sig precis tvärtom.

– Idrott och miljö hör ihop.
Socialdemokraternas representant i den rödgröna samarbetsgruppen Eric Lemming bekräftar för Flamman att kampen om idrottsministerposten var stundtals mycket het, och att alla partier satsade mycket av sin prestige då de ansåg att viktiga värden stod på spel. Det var först efter flera dagars överläggningar med hårda förhandlingar som pågick långt in på nätterna som man kunde enas.

– Det fanns en allmänt utbredd rädsla, framför allt bland socialdemokraterna, att det skulle bli en djurgårdare. Nu löste det sig perfekt, till allas belåtenhet.
Eric Lemming berömmer Vänsterpartiet för kompromissvilja och kreativ inställning i förhandlingarna.
Inom det borgerliga blocket råder det en viss förvirring och osäkerhet hur man ska förhålla sig till de rödgrönas utspel. Ingen verkar benägen att komma med några kommentarer.
Flamman lyckas till slut kontakta Maud Olofsson, som berättar en mångordig historia om Thorbjörn Fälldin. Han trodde också att han hade skjutit en björn, men det hade han inte alls. Och istället för ett skinn fick han ett kärnkraftverk. Fast ändå inte.
Moderaternas presstalesman Hugo Wieslander har inte mycket att säga:
– Skuggkabinett. Löjligt! Det är så…osvenskt.


Jan MulakPublicerat i Flamman första april 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar