Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 25 mars 2010

Kom och ta ett avdragsgillt skjut!


Eftersom Maud Olofsson den senaste veckan inte har kommit med något utspel om nya spännande skatteavdrag (människan saknar uppenbarligen inte helt självbevarelsedrift), passar Hamnvikens Höjder på att lämna ett eget bidrag.
Skatteavdrag för sexuella tjänster!
Det är förståeligt om några rent spontant ryggar tillbaka. Men försök att se rationellt på saken. Vi lever i ett stressigt samhälle, människor hastar hit och dit, det är mycket med det mesta. Och då hinner många inte få till det. Vilket inverkar menligt på deras själsliga liksom fysiska hälsa.
Ett självklart argument är nya arbetstillfällen. Varför ska man se ner på vare sig kvinnliga eller manliga prostituerade? Varför är det finare att vara till exempel snickare? Särskilt gäller det de grupper som på grund av sossarnas ideologiska blindhet och fackets anakronistiska stelbenthet hindras från att komma in på arbetsmarknaden. Ungdomar, så klart, och då passar det alldeles utmärkt, det minns man själv hur det gick till när man var ung!
Sedan har vi invandrare, för dem blir det ett fantastiskt tillfälle att komma i kontakt med det svenska samhället på ett synnerligen nära, för att inte säga intimt, sätt. Och det blir, tja, lite exotiskt…
En ryska – eller ryss – när det pockar på en söndag kväll, det kallar jag arbetslinjen!
En positiv bieffekt blir att prostitutionen förvandlas från svart till vitt (skatteintäkter!), flyttar från obskyra ställen med kriminell anknytning till avdragsgill hygien och respektabilitet.
Farhågorna om att avdraget kan slå orättvist tror jag är betydligt överdrivna, det finns många med låga inkomster som gladeligen kommer att utnyttja avdraget.
Inte utan att rodna lätt föreslår jag att avdraget döps till ”Sprut-avdrag”.
Ett Sprut-avdrag bekämpar svartarbete, lockar fram fler entreprenörer och skapar fler efterfrågade jobb utan att belasta statskassan. Fler framgångsrika företag innebär ökad tillväxt och även ökad välfärd.
PS. Uppfinnaren från Sundbyberg ringde. Det är visst olagligt att sälja sex i Sverige. Tänkte inte på det…


Publicerat i Flamman 2010-12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar