Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 7 februari 2020

Teaterspegeln flyger på egna vingar med ännu en lyckad fars: "Riktigt, riktigt roligt"





Farsens mästare Teaterspegeln från Örnsköldsvik firar sitt 25-års jubileum med en pjäs i de högre sfärerna. Men även om kopplingen till flygtrafiken är central i ”Boeing Boeing” håller sig komiken på en lämplig jordnära nivå.
I år har man inte tagit hjälp av länsregissören Iso Porovic och det märks tyvärr. Dessutom verkar ensemblen råkat ut för amatörteatern vanliga förbannelse – tidsbrist – och inte hunnit repetera i tillräckligt stor omfattning. Att missa en och annan replik hör till teaterns vardag, i synnerhet under en premiär, men här missas alldeles för mycket.
Det har till följd att tempot, så viktigt i en fars, sjunker avsevärt, och det blir alldeles för mycket vakuum i föreställningen, och det är aldrig bra under en flygning.
Samtidigt är tjusningen med teater att det alltid spelas i ”direktsändning”, och en del av missarna skapar sina egna komiska poänger. Man kan riktigt se hur skådespelarna har svårt att hålla sig för skratt inför sina egna och varandras missöden. Även om de rutinerat klarar sig ur de flesta knipor.


Läs hela texten i Allehanda.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar