Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 6 februari 2020

Ett välriktat slag för musiklivet – Härnösands slagverksensemble drog fulla hus på teatern





En uppvisningskonsert med Härnösands slagverksensemble är ett obligatoriskt inslag i Härnösands, ja hela Ådalens, musikliv. På tisdag kväll bjöd tillsammans med folkhögskolans Dansensemble på ett varierat program inför fullt hus på Härnösands teater.

Slagverk förknippar vi nog framför allt med kraft, volym och rytm, men faktiskt är det lika mycket nyansering och känsla, just styrkan kräver lyhördhet och förmåga att välja rätt anslag. Dessutom ingår det fler instrument i slagverksfamiljen, bland annat marimba och vibrafon, och de är till sin natur betydligt subtilare än de olika trummorna.

Slagverk handlar också om attityd, ett mycket distinkt sätt att säga ”här kommer jag!” Vilket kanske till en del förklarar slagverksensemblens popularitet, självförtroende stiger ytterligare i grupp, och det är lättare att hävda sitt ego tillsammans med flera andra.

Men mest handlar det ändå om att så fullständigt som möjligt visa upp instrumentets hela potential. Det uppnår slagverksensemblen inte minst genom sitt breda, varierade program.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar