Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 15 juli 2019

Nypremiär för Tartuffe på Murberget – friluftsteater precis som den ska vara





Det är mycket som är bra med sommar. Bland det bästa är friluftsteater, Teater Västernorrland hade på söndag nypremiär för Moliéres "Tartuffe" på Murberget i Härnösand. Det är första gången på ganska länge som det spelas professionell teater på en utescen i vårt län.

Friluftsteater är som en picknick eller en utflykt med familj och vänner en helg, en ledig kväll eller när man har semester. Fika finns att köpa på plats, med ta gärna med varma kläder, det är inte alltid man sådan tur med vädret som publiken hade på nypremiärdagen. Och paraply ska man ha med också när det är vackert väder.

Det finns något avspänt och vardagligt med friluftsteater som har ett stor potential att locka till sina nya grupper, som inte annars brukar njuta av teaterkonsten. (Dåligt väder och teaterintresserade mygg råkar bara elaka recensenter ut för. Eller i alla fall nästan bara de.)

Valet av pjäs kan säkert också bidra till att locka många till Murbergets utescen. "Tartuffe" är en publikfriande komedi, och med Teater Västernorrland i Claes Åströms regi blir den till en folklig, kroppslig och yvig föreställning. Precis som teater ska vara.

Läs hela texten i Allehanda.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar