Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 8 juli 2019

Hjälte från medeltiden ställer sig på scenen – Robin Hood blir efterlängtad nystart för sommarteatern i Drömme





Efter ett års uppehåll ska det åter igen spelas teater i Drömme. Den lilla byn utanför Sidensjö har en lång tradition av teater, och räds inte att satsa stort – i årets föreställning står runt 50 personer på scenen.

-          Vi behövde en paus, det krävs så mycket arbete och alla här jobbar ideellt, säger Jeanette Segerbrant, som också i år svarar för regin.

Vid sin sida har hon Birgitta Westman som har den viktiga rollen som samordnare. För att ro en sådan stor produktion i hamn måste många hjälpas åt.

I år har man dessutom fått professionellt stöd av skådespelaren Jens Nilsson.

-          Hans insats betyder mycket för oss, han inspirerar och får alla att utvecklas, säger Birgitta Westman.

Årets föreställning är ”Robin Hood”, en lättsam och rolig pjäs, som valdes av ensemblen, inte minst med tanke på att den har så många roller. Och det behövs när runt 50 personer agerar på scen. Även i år är det mycket dans och musik med, och också en kör uppträder och sjunger.

Dansgrupperna består av barn, annars är spännvidden i ålder som vanligt mycket stor, de medverkande är mellan sju och 78 år!

Förutom de som uppträder finns en hel stab som uppgår till runt 30 personer av funktionärer och medhjälpare som tar hand om mat, fika, scen- och läktarbygge och parkering.

De flesta som spelar och hjälper till på annat sätt kommer från Drömmebygden, några ytterligare har anslutit från Sidensjö.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar