Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 6 juli 2019

Konstrundan i Nordingrå trotsar statistik – bjuder alltid på vackert väder – och bra konst





Konstrundan i Nordingrå är en manifestation av konstens kraft och betydelse för bygden. Under pingsthelgen – en högtid som firar att den språkliga förvirringen försvinner och människor kan äntligen förstå varandra - förenas naturens unika skönhet i Höga kusten med den mänskliga skaparkraftens finaste uttryck. Som vanligt är det mångfalden och olikheterna som bildar en konstnärlig helhetsupplevelse.

Förutom allt annat trotsar Konstrundan i Nordingrå statistiken och levererar år efter år fantastiskt vackert väder. Så även i är, och då fredagen var en så kallad klämdag, många passar på att ta ledigt, hade Rundan många besökare redan dag ett, vilket annars hör till ovanligheterna.

Det blev inte sämre under de två följande dagarna, tvärtom.

Ett 40-tal konstnärer ställde ut på närmare 30 platser runt om i Nordingrå. Glädjande nog fortsätter Körningsgården efter Birgit Dahlgrens frånfälle att vara ett nav för Konstrundan, där invigningen fortfarande äger rum.

Konstrundans tjusning ligger framför allt i den bredd och mångfald som visas upp. Olika stilar och inriktningar, skiftande personligheter, även utställningslokalernas utseende, storlek och belägenhet varierar stort, liksom antalet utställare på varje ställe.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar