Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 2 maj 2012

Utbildning för jobb S-krav i Kramfors


I strålande solsken gick det socialdemokratiska 1 maj-tåget i Kramfors från Folkets park till torget. Man började med plakatmålning och fika, för att därefter avtåga anförda av Ådalens blåsorkester till tonerna av Internationalen. Det vackra vädret bidrog säkert till den goda uppslutningen.


Årets huvudparoll var Kunskap och arbete bygger Sverige, och illustrerades för tydlighetens skull av en uggla. Andra paroller som fanns på plakaten i tåget var Bort med Fas 3, Jobb, tillväxt, solidaritet, Mer pengar till vård och omsorg, Sänkt skatt åt pensionärer, Stoppa utförsäkringarna, Ja till tillväxt och Hållbart arbetsliv för alla.

Väl på torget hälsade arbetarkommunens ordförande Thomas Näsholm välkommen. Därefter tog Jimmi Edlund från SSU vid. Han talde om den arabiska våren, och krävde stopp för svensk vapenexport till diktaturer. Liksom andra talare krävde Edlund satsningar på utbildning. Han kritiserade regeringen, som han kallade för skyll-dig-själv-regeringen, för skattesänkningar och nedskärningar i välfärden, och manade till kamp tillsammans.

Också Laila Lindholm från LO var kritisk till regeringens politik när hon tog upp situationen för de sjuka, arbetslösa och de unga. Hon var också upprörd över förslag om sänkta löner för vissa grupper, framför allt de unga.

Huvudtalare i både Kramfors och Sollefteå var ekonomen, författaren och debattören Carl Hamilton.

Tidigare på dagen höll Vänsterpartiet ett torgmöte. Deras huvudparoll för året var Fler jobb – bättre välfärd. Talare var Maria Thunberg, ordförande i V i Kramfors, Thomas Tejle från V i Sollefteå, och Thomas Lundberg, V:s distriktsordförande för Västernorrland. Patrik och Ubbe stod för musikunderhållningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar