Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 1 maj 2012

Fest och stämning i Högsta


För tredje året i rad hölls på lördag Högstadagen vid södra infarten till Kramfors. Temat var som vanligt hem- och husförberedelse inför våren. Många knallar mötte upp och det bjöds på olika aktiviteter.


Tyvärr var vädret länge inte det bästa, vilket förmodligen påverkade folktillströmningen negativt. Det var åtminstone vad flera av deltagarna trodde. Dessutom som någon påpekade ligger området lite vid sidan om. Å andra sidan är just själva poängen med Högstadagen att locka publiken ut ur centrum.

– Det viktiga för oss är att få visa upp at vi finns. Blir någon dessutom kund, så mycket bättre, sa Erik Andersson från Garant.

Inne på butikerna i Högsta var det full fart. Inne på Mekonomen visade Räddningstjänsten en film om brandsäkerhet, och utanför kunde man få information i samma ämne av Räddningstjänstens personal, som dessutom visade upp sina fordon: släckningsbil, tankbil och beredskapsbil.

På Colorama är det alltid bråda dagar så här års, men under Högstadagen var det ändå mer folk än vanligt.

– Alltid roligt med fest och stämning i byn, sa Coloramas Åsa Westman.

Magnus Fredriksson från Kramfors Trädgård var lite besviken över att våren dröjde så länge, men hoppades på bättre väder snart, och var ganska nöjd med att så många hade kommit i all fall.

I matväg bjöds det på rullrån, tunnbröd, bullar och vårrullar. Trädgårdsverktyg och annat som hemmafixare behöver såldes, dessutom kunde man köpa kläder och kepsar i en oändlig variation, och allt möjligt och omöjligt hos flera loppis. Byggleasing var också där, med de riktigt stora maskinerna.

– Det här är ett jättebra initiativ, som jag hoppas fortsätter, sa Åsa Westman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar