Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 15 maj 2012

KID-veckan avslutades med disco


K.I.D-veckan – Kramfors Inga Droger – avslutades på lördag. Det var aktiviteter under dagen på Kramfors Folkets Park, och på kvällen var det dags för den stora finalen med drogfritt disco.


- Det var förvånansvärt bra uppslutning, trots V-75-tävlingar på Dannero och hockey-VM, sa Bengt Forsell, en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

På dagen visade hemvärnet, polisen, brandkåren och ambulansen upp sig. De var speciellt inbjudna eftersom arrangörerna anser att det är viktigt för ungdomar att lära känna dem.

- Det är bra om det inte finns några väggar mellan myndigheterna och ungdomarna, sa Mattias Holmberg, från föreningen K.I.D.

Man kunde prova på IOGT:s cykelhinderbana med fylleglasögon på, vilket många tog chansen att göra.

Studieförbundet NBV visade filmen ”Dödsdroger på Internet”. Nätdrogerna har blivit ett gigantiskt problem, som skördar många offer, och som är mycket svårt att komma åt. Många av drogerna är helt lagliga, och lagstiftningen har svårt att hinna med. De är relativt billiga, lättåtkomliga, och mycket svåra att upptäcka och stoppa, i synnerhet som hanteringen är mycket lönsam.

Eva Tånneryd från NBV hade inga färdiga svar på hur man ska komma åt detta stora problem, men tror ändå att information, framför allt till föräldrar, är av största vikt.

Det drogfria discot på kvällen pågick ända fram till klockan två på natten. När jag frågar Mattias Holmberg vad som var det bästa med K.I.D-veckan, svarar han utan att tveka:

- Att det går bussar till Docksta och Nora efter discot. Det borde det alltid göra.

Redan nu har man börjat planeringen för nästa års arrangemang. Bland annat kommer det att finnas en kändis som publikdragare, men man vill inte avslöja vem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar