Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 7 maj 2012

Mormor shakade loss på Babelsberg


Kramfors kulturskolas dansensemble hade sin avslutningsföreställning på lördag kväll på Babelsberg. Fyra av gruppens sex medlemmar tar studenten snart, och deras vägar skiljs efter att ha dansat tillsammans i ett år. Deras sista show döptes till ds. al fine, och är en scenisk skildring av dansens historia under 1900-talet.


Tidigare under dagen bjöd ensemblen på en barnföreställning med valda nummer ur kvällens stora uppförande. Barnföreställningen hette ”Mormors fotoalbum”, och dansläraren Christina Kronlid hade ett riktigt fotoalbum, hon visade bilder för barnen på mormor, morfar, deras föräldrar och barn, grannar och vänner, och presenterade på det sättet de olika danserna som framfördes av ensemblen. Det var charleston, twist, bugg, shake, akrobatisk swing, det steppades, och både klassisk och modern balett framfördes, dessutom två sånger av Jojje Wadenius.

Det var medlemmar i dansensemblen som själva hade valt vilka nummer som skulle framföras. Ambitionen var att visa dansens historiska plats i samhället, men som en av dansarna Enja Kronlid påpekade så skulle det vara roligt också. Också barnen i publiken fick chansen att pröva på några danssteg, men det var mest blygt värre.

De tidstypiska dräkterna hade designats och sytts av dansläraren Christina Kronlid, som hade letat i gamla förråd och tillämpat återvinningsprincipen. Det var också hon stod för barnföreställningens koreografi.

Under våren kommer ensemblen att turnera runt med föreställningen bland kommunens förskolor och lågstadieklasser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar