Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 28 november 2011

Världens mat och musik på Parken i Kramfors


Det bjöds på internationell kultur på Cupol på Folkets hus i Kramfors under lördagen. Det var dans och musik från olika länder, och maträtter från Eritrea, Etiopien, Oromia, Somalia, Iran, Irak, Afghanistan, Finland – och från Sverige.

Arrangemanget var en del i ett projekt som drivs av ABF Västernorrland med namnet ”Kultur för integration”.
- Och det är precis vad namnet säger, det handlar om att stötta invandrare med brister i svenska språket, säger Ove Lundgren från ABF.
- Vi tror att det sker bäst genom verksamheter, genom att göra saker, då tränar man språket samtidigt som man ökar sin lokala kontaktyta, säger Ove.

Härliga matdofter lockade ganska många Kramforsbor, som lät sig väl smaka av de exotiska rätterna. Det fanns recept på både ursprungsspråket och svenska till alla rätter för dem som vill utöka sin matrepertoar. Och vilken svenska mat bjöds det på? Älgbiffar, så klart.

Underhållningen bestod av dans och musik från Etiopien och Eritrea, och afrikansk trummusik.

Den musikaliska höjdpunkten stod dock Javier Tabares för. Han är en ganska välkänd sångare och gitarrist, ursprungligen från Colombia, men länge med hela Latinamerika som sitt arbetsfält, och sedan fem år tillbaka bosatt i Kramfors. Han spelar huvudsakligen traditionell latinamerikansk musik, och gladde publiken med några klassiska pärlor som ” La Bamba” och ”Guantanamera”, och inte minst sitt virtuosa gitarrspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar