Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 19 november 2011

Företagargala med guldkant i Kramfors


Ådalshallen var sig inte lik på fredag kväll. Istället för idrottsevenemang arrangerade Kramfors kommun en företagargala. Här märktes ingenting av diskussionen om dåligt företagsklimat. Det var glada miner, klackarna i taket och bara optimistiska tongångar.
- Vi ska klättra 100 placeringar på Svenskt näringslivs ranking, sa kommunchefen Peter Carlstedt i sitt välkomstanförande.


Anledningen till att man i år valde att hålla till i Ådalshallen, och inte som förr om åren på Hotell Kramm, var att man ville få plats med alla gäster. De var inte mindre än 250 stycken, och ”alla var där”. Företagargalan i Kramfors har blivit större och större för varje år.

Kvällen började med mingel, och i vimlet syntes landshövdingen, kommunalråd, både nuvarande och före detta, oppositionsråd så klart, företagare, anställda, kulturprofiler, unga och gamla, kända och okända, de flesta med respektive. Kramforskråkan var också där.
- Det är mycket viktigt att någon gång om året också kunna umgås under avslappnade former, sa kommunens utvecklingschef Ulf Breitholtz.

Han tyckte att det var glädjande att så många företag har visat intresse för galan, så ju ordnas just för att uppmärksamma företag på ett trevligt sätt, och att bättre lära känna varandra. Det i sin tur tror Ulf Breitholtz kommer att leda till bättre företagsklimat.
- I år har vi satsat på glamour och elegans, sa Ulf.
Och la till snabbt att alla inbjudna hade betalat för sig, även om kommunen också stod för en liten del av notan.

Ådalshallen var för kvällen inredd med temat ”Norrsken” som utgångspunkt. Kanske med tanke på de höga energier som alstras, vackert var det i alla fall.
Inte mindre än 90 nomineringar hade lämnats in, och fick man tro konferencierduon Sara Öhlén och Markus Mohlin var alla vinnare. En del blev dock mer vinnare än andra.

Det bjöds också på underhållning av lokala artistförmågor. Sedan var det dags för middag, och sedan dans.
Själva prisutdelningen hade lite karaktären av en Oscarsgala, och priserna delades ut av lokala celebriteter. Vinnarna var emellertid inga självupptagna filmstjärnor som älskar att höra sin egen röst, utan jordnära företagare, som tackade för äran kort och kärnfullt.

När kvällen var till ända hade säkert många med sig orden som Tomas Byberg från Byberg & Nordin beskrev som motto för sitt företag. Men även sitt liv:
- Ingenting är omöjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar