Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 31 maj 2011

Strixz vill vinna med Helena


Livet leker just nu för dansbandet Strixz från Kramfors. Med en ny sångerska och en semifinalplats i Härnösands Grand Prix-tävling hoppas man mycket på framtiden.

Bandet har hållit på sedan 1987. Den ende som är kvar från den tiden är gitarristen John Andersson. Också då var man med i en dansbandstävling.

– Det var här i Bollsta, säger John Andersson, och fortsätter.

– Jag minns inte vilken plats vi kom på, men vi var i alla fall inte sist. Och så kommer jag ihåg att Bert Karlsson var konferencier.

Nu har Strixz en ny sångerska, den i musiksammanhang välkända Helena Bruhn Hamberg. Hon har jobbat som sångerska på heltid i stort sett hela sitt liv, och har faktiskt för länge sedan ett förflutet som dansbandssångerska i Umeå med ett band som hette ”Nyans”.

Helena avslöjar hur hon blev värvad av Strixz:

– Jag var skyldig Peter Edlund, trummisen i bandet, en gentjänst sedan han har hoppat in som kock på vår restaurang på Sandslån. Så när han frågade kunde jag inte säga nej.

Hon tycker att musik alltid är roligt, och att det ska bli kul att sjunga med i ett dansband igen. Helena bidrar också med eget material, hon berättar att hon har samlat en hel del just dansbandslåtar på hög under lång tid. Hon har dessutom många järn i elden, och ska ha med sig Strixz på att göra lite andra saker. Bland annat har man ett showkoncept på gång till hösten, mer än så vill man inte avslöja, och allsång under sommaren i Nyland.

Men det som gäller närmast är Grand Prix-tävlingen under Härnösands Dansbandsfestival på Mellanholmen i juli. Man tävlar om titeln Årets Dansbandskomet, och intresset har varit stort för tävlingen som är den enda i sitt slag i Sverige under 2011. Banden kommer att bedömas av både publik och jury, med dansbarhet, publikkontakt, marknadsföring, musikalitet och låtval som viktiga komponenter.

– Vi blev faktiskt tillfrågade om vi ville vara med, och det alltid roligt att synas och höras, så vi tveka inte att tacka ja, säger bandets basist Stefan Forsman.

Från början var sex band med från hela Sverige. Strixz gick vidare till semifinal, och nu repeterar man för fullt för att komma väl förberedda till tävlingen. Bandets medlemmar säger samfällt med ett skratt att det viktigaste inte är att vinna, men att man tänker ge allt, och visst hoppas man lite att det ska gå hela vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar