Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 23 maj 2011

Kreativa elever ställer ut i Kramfors


Ådalsskolans estet- och medialinje hade på fredag vernissage för sin årliga utställning på konsthallen i Kramfors. Det gemensamma temat var Kreativitet, och man ställde ut både bildkonst i olika tekniker och foto.
- Det är alltid en mycket uppskattad utställning, till glädje för hela Kramfors, men kanske mest för utställarnas familjer, sa Ninni Melander, ansvarig för konsthallen.

Också eleverna och deras lärare utryckte glädje och tacksamhet över möjligheten att få ställa ut i en riktig konsthall. Vernissagen var också mycket välbesökt.

Det är årskurs tre på respektive linje som ställer ut. Eleverna på medialinjen, som visade upp foto, hade en konkret uppgift, nämligen att ta bilder på ansikten. Det är första gången man använder sig av ett sådant upplägg, och resultatet blev ett spännande kollage av ungt, gammalt, arrangerat och spontant naturligt.

För esteterna däremot var ämnet valfritt. Olika tekniker visades upp, bland annat akryl. Den vanligaste trenden emellertid tycks vara digitalt skapande, att i olika dataprogram, främst Photoshop, få fram former och färger med den stora nyansrikedom som programmen erbjuder.

- För tio år sedan var motståndet mycket stort, men de senaste fem-sex åren har digitalt skapande inte bara blivit accepterat, utan dominerar alltmer konstvärlden, säger Lars Åhlin, bildlärare på Ådalsskolans estetlinje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar