Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 9 maj 2011

Med våren kom skönheten till Kramfors


Samtidigt som våren kom tillbaka anordnades Kramfors Vårmarknad. Det bjöds på massor av aktiviteter i centrum. Nytt för i år var att Ådalsskolans hantverksprogram presenterade sin Stil- och Hälsomässa som en del av evenemanget. Den stora publikmagneten var förstås den tidigare Miss Universum Yvonne Ryding.

Hela stan sjöd av aktiviteter. På en provisoriskt uppbyggd fotbollsplan med filtmatta spelades det en turnering för pojk- och flicklag. Tävling om att skjuta hårdast genomfördes i lillparken efter Hemköp.

Lokala musikförmågor stod för underhållningen. Det var olika stilar och musikgenrer med Vax i Örat från Nordingrå, Lars och Björn med Per-Åke Stockberg, Sylvia Sandin, Pontus och Linn, och Grand Nation.

Häftiga motorcyklar visades upp. Unga Örnar och Polisen visade vad som händer vid en bilkrock. Många föreningar informerade om sin verksamhet. På Limstagatan var det marknadsstånd med knallar som sålde allt mellan himmel och jord.

På planen där gamla busstationen var lockade tivoli med olika attraktioner till stor glädje för de minsta, och kanske också deras föräldrar.

Säkraste vårtecknet var nog ändå att uteserveringar hade öppet.

För fjärde året i rad ordnade Ådalsskolans Hantverksprogram en Stil- och Hälsomässa. Tidigare höll man till man på olika ställen, i år ville man utveckla ett nytt koncept, berättar Lena Eklund, som är lärare på Ådalsskolan.

- Vi ville vara med där det händer saker, säger Lena, därför var Vårmarknaden ett självklart val.

Inte mindre än 25 företag ställde ut på mässan. Det var föreläsningar, besökare fick pröva på ansiktsmålning, och i gamla Konsumrestaurangen var det Café Stil med hembakat.

Elever i tidstypiska kläder från 50-, 60- 0ch 70-talen informerade om utbildningen, och i konsthallen tävlade sex UF-företag om bästa montern.

Hantverksprogrammet har sedan länge kontakt med Yvonne Ryding eftersom man använder sig av hennes produkter. I år väcktes tanken att bjuda in Yvonne till mässan. Hon höll ett föredrag om sitt liv, som säkert var inspirerande för de åhörare som hade sökt sig dit.

- Jättekul med så många människor! Hoppas att Kramforsborna uppskattar det, sa Yvonne Ryding.

På kvällen hade man en Trendshow på Royal. Årskurs ett presenterade ”Crazystyling”, tvåorna bjöd på återbruksdesign, medan årskurs tre toppade med ”Gör om mig”.

2 kommentarer:

  1. Å f.. var det Yvonne Ryding! Jag trodde det var Hjördis Åsander!!!!

    SvaraRadera