Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 2 december 2013

Skyltsöndag med bra fart i Gallerian



Årets skyltsöndag i Kramfors präglades i hög grad av tillkomsten av Christoffer Gallerian. Nytt för i år var att tack vare tillgången till Gallerian kunde man ha aktiviteter både inne och ute. Affärerna i Gallerian kunde i sin tur dra fördel av den stora publiktillströmningen under dagen.

På biblioteket, där man traditionsenligt hade en liten marknad med ideella föreningar, märktes det däremot att det var betydligt glesare med besökare.

Inne på Gallerian var det pyssel för barn och ett uppträdande av Svanökören.

Ute på torget hade 25 knallar och utställare bokat plats, vilket är ungefär lika många som föregående år, men tyvärr skrämde den starka vinden iväg några stycken redan från start.

På utescenen uppträdde Kramfors fräschaste cover band The KFC, som med Marcus Molin som påpälsad sångare, underhöll med tre framträdande. De presenterade en annan nyhet för i år, musiken var inga julsånger, utan ett potpurri av pop- och rockklassiker. Den frusna och vindpinade publiken kunde njuta bland annat av sånger av Bruno Mars, Rolling Stones, Bruce Springsteen och Madonna.

Dans kring granen skedde dock till tonerna av traditionell julmusik.

Tomtefar själv, tillsammans med sina tomtenissar, tog emot barnens önskelistor vid den så kallade lillskogen på torget, och han delade också ut små presenter till de minsta.

För barnen fanns också möjlighet att åka häst med vagn på Biblioteksgatan med travponnyhästar.

Försvarsmakten med Nationella skyddsstyrkorna fanns på plats med tuffa fordon.


Lions presenterade årets Luciakandidater, och samlade in pengar till cancerforskning, och spontant kom det fram en bössa för tyfonens offer på Filippinerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar