Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 8 november 2022

”En helt otrolig siffra” – långt över förväntan för ny festival på Hullsta Gård

 



Då Mittlitts andra vecka sammanföll med läslovet bjöds det på mängder av programpunkter riktade till barn. Responsen från Sollefteås barnfamiljer blev långt över förväntan. Länets nya litteraturfestival avslutades på lördagen med en stor familjefest på Hullsta gård med massor av aktiviteter för barn och ungdomar i olika åldrar.

Det var mycket spring, stoj och skoj på Hullsta när många barn skulle ta del av Bokcirkus, Alfons-kalas, teater, workshops, sagolek på både svenska och arabiska och tillfälle att provspela datorspel skapade av elever vid Hola folkhögskola.

En välbesökt programpunkt var mötet med tre författare som har skrivit böcker om tjejer och sport. Helena Eriksson från Sundsvall senaste bok heter ”Sweet dreams, Elina” handlar om tioåriga Elina som drömmer om att bli fotbollsproffs. Men drömmer riskerar att gå i kras när det visar sig att hon lider av diabetes.

-          Bokens tema är att våga följa sina drömmar, inte bara se hinder, vägen framåt kan se olika ut, säger Helena Eriksson.

/../

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar