Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 26 september 2011

Kulturtorget vecka 38


1. Papperstidningens främsta fördelar/nackdelar? Apropå att Dagens Nyheter har gjort en stor omstrukturering och presenterat sitt nya ansikte den här veckan.

Det nya ansiktet ser mest ut som ett förvirrat annonsblad. Ett sätt att paketera om drastiska nedskärningar och kalla det för "satsning". Papperstidningens största fördel är möjlighet till kvalitet och fördjupning, något som alla tidningar med fullständigt dödsförakt verkar fly från. Istället satsar de på det som är den uppenbara nackdelen, det vill säga ett rappt informationsflöde.

2. Dawit Isaak har nu suttit i fängelse i tio år i Eritrea. Hur är det möjligt att ett litet fattigt land, utan olja eller strategisk betydelse, kan göra det mot en svensk medborgare?

Svaret finns delvis att söka i frågan. Eritrea är så ointressant att ingen bryr sig. Sedan finns det säkert i fallet Dawit Isaak en rasistisk problematik. Och sist men inte minst en utrikesminister som ägnar sig åt sociala medier och egna små hemligheter istället för utrikespolitik.

3. Kerstin Thorvall (ursprungligen från Sollefteå) gjorde det mest förbjudna och talade om hur mycket hon ogillade sin mamma. Eller var (är?) det ännu mer förbjudet att tala om äldre kvinnors sexliv? Apropå att en ny intervjubok med Kerstin Thorvall kommer den här veckan.

Det talas alldeles för mycket om Kerstin Thorvalls person, hennes mamma, hennes söner, älskare och jag vet inte allt, men inte om hennes författarskap. Problemet idag är knappast att något är tabu eller förbjudet, utan att ingenting är någonting, allt är OK och ingen bryr sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar