Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 2 september 2011

Fortfarande ovisst om Ytterlännesskolans framtid


Möten om hotande skolnedläggningar i Kramfors kommun avlöser varandra. Igår kväll hade turen kommit till Bollsta. Ett välbesökt möte på Folkets hus hade BKU-nämndens ordförande Gudrun Sjödin (S) som huvudgäst. Enligt henne har inga beslut fattats ännu, utan frågorna är fortfarande under diskussion.

Mötet inleddes av Roger A Åkerblom från Bollstabruk Intresseförening, som var arrangörer tillsammans med Bollstaskolans- och Ytterlännesskolans föräldraföreningar. Han redogjorde för vad som hittills hade hänt i fråga om Ytterlännesskolans framtid. Han klargjorde också syftet med mötet:
- Vi vill övertyga Gudrun om att ”göra om och göra rätt”. Lägg ett nytt förslag och behåll Ytterlännesskolan i kommunens regi, sa Roger och belönades med kvällens första applåd.

Därefter intog Gudrun Sjödin golvet. Hon betonade inledningsvis att det förslag som diskuteras är enbart ett tjänstemannaförslag, inga beslut har fattats, och inom (S)-gruppen har man ännu inte tagit ställning.

Hon uttryckte också sin glädje över det stora engagemang som befolkningen har ägnat skolfrågan, och tyckte at det skulle vara mycket bättre och lättare för politiker att fatta beslut om det fanns samma glöd jämt.

Bakgrunden till förslaget är elevminskning. Gudrun Sjödin hoppades at trenden kunde vändas med en ny babyboom. Hon pekade på Botniabanan, och satsningar på nya Konsum och en ny Galleria, som positiva tillväxtfaktorer för Kramfors.
Gudrun Sjödin svarade både på de förberedda frågorna från olika föreningar i Bollsta som ställdes av Roger A Åkerblom, och frågor från publiken. Inhopp av två politiker från oppositionen, Klyde Lindström (C) och Mikael Steger (M) höll på att förvandla mötet till en kommunfullmäktigedebatt i miniatyr.

Karin Skoglund från publiken uppmanade politikerna att samarbeta istället för att käbbla. Hon efterlyste också en aktiv politik från kommunens sida.
– Vi måste ha visioner och mål. Vi måste våga satsa, och inte bara reagera på uppkomna problem, sa Karin, och fick kvällens längsta applåd.

Kvällens avslutades med fika och fortsatt livlig diskussion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar