Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 14 december 2010

Nylandsskolans Lucia på is


Nylandsskolan firade Lucia på sitt eget speciella sätt. Det bjöds på en glittrande show i bästa Hollywood-on-ice-anda. Läktarna i Strandhallen var fyllda till bristningsgränsen.

Det är en mångårig tradition på Nylandsskolan att fira Lucia med en föreställning på is.

- Det är inte bara en klass som är med, som på många andra ställen, utan här deltar hela skolan, från förskolan till årskurs fem, berättar Per Byström, lärare på skolan.

Det var över hundra barn som uppträdde. Det började med en tomteparad på skridskor med tomtebloss. Sedan skrinnade det in ännu fler tomtenissar och både ett litet och ett stort Luciatåg. Eleverna intog sina platser och det blev sång och deklamationer. Hela föreställningen varade i drygt en timme.

- Vi har övat i flera veckor, ett par, tre gånger i veckan, säger Per Byström.

- Jag har jobbat på andra skolor, men här i Nyland är det verkligen roligt att arbeta.

För intäkterna som man får in på entréavgiften, lotter och försäljning av korv och läsk, åker barnen på en skolresa. Det är eleverna själva som bestämmer vart resan ska gå.

På välfyllda läktare i Strandhallen fanns det entusiastiska föräldrar, syskon, far- och morföräldrar, grannar, vänner och bekanta. De bjöds på fantastisk underhållning, både med och utan skridskor, och Strandhallen fylldes av Luciafirandets budskap om ljus och frid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar