Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 13 december 2010

Ung företagsamhet på Nordviks julmarknad


Nordviksskolans traditionella julmarknad hölls på lördagen. Det är ett viktigt tillfälle för elevernas UF-företag att visa upp sig. De många besökarna bjöds dessutom på en mängd olika aktiviteter för både stora och små. Det fanns knallar, ridning, guidning hos djuren och tävlingar.

UF står för Ung Företagsamhet och är en rikstäckande organisation. På plats i Nordvik fanns inte mindre än 23 UF-företag från Nordviksskolan och tio UF-företag inbjudna från Ådalsskolan.

– Det unika här på Nordviksskolan är att entreprenörskap ingår i skolans alla kurser, för alla våra elever, berättar studievägledare Gunnel Nyberg. Vi kallar det för ”Nordviksmodellen”.

Efter att ha testat en affärsidé med ett företag som gäller i en dag i årskurs ett, bygger eleverna i de högre årskurserna upp sina företag under hösten. De presenteras under julmarknaden, där de deltar i UF-tävlingen.

- Det som bedöms är affärsidén, montern och försäljartekniken, säger Jan Jakobsson, som är lärare på Nordviksskolan.

De deltagande UF-företagen representerade ett brett register av verksamheter. Tunnbröd, havrekärvar, nyckelknippor, kosmetika, och presentförpackningar till jul. Till de mer originella hörde prydnader gjutna i betong.

Ida Fredriksson, Jennifer Finström och Linda Näslund från Ådalsskolan driver tillsammans Medias Reklambyrå.

- Självklart hoppas vi på att vinna. Vi är ju proffs på presentation, säger Ida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar