Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 27 december 2010

Från radikal till vapennasare


Plötsligt vill alla bli ledare för S. Också Jan Nygren har nämnts. Jag skrev följande om honom för ett par år sedan. Och jag tror nog att den gode Jan är representativ för S-eliten. Då blir det därefter.

Vart tar alla radikala SSU:are vägen?

Jan Nygren skulle efterträda Ingvar Carlsson som statsminister, men sa av ren artighet nej först, och sedan var det ingen som frågade igen. Han hoppade av politiken, blev först VD för Riksbyggen, slutade där och började som senior advisor – inom näringslivet är de barnsligt förtjusta i sådana här utrikiska titlar – på SAAB, där han sedermera blev vice VD. Han är också ordförande i Svenska Försvarsindustriföreningen.

Idag är Jan Nygren verksam som seniorkonsult – bara en sån sak! – delägare och styrelseordförande i det svenska konsultföretaget ISAK (det ultimata offret?), som uttyds Information och Samhällskontakt, som sysslar med ”lobbying, PR, och opinionsbildning”, vilket är corporate bullshit som betyder att de hjälper försvarsindustrin med mer eller mindre skumma affärer.

Nu har grabbarna på ISAK varit inblandade i att försöka sälja JAS till Norge. De som vanligt egensinniga norrbaggarna tackade föga artigt nej, och Jan blev rejält purken.

Det krävs mer än en avdankad radikal för att kränga ett svenskt skandalvapen till den sista sovjetrepubliken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar