Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 1 juli 2010

Thylle tog avsked under HK-bron


På onsdag kväll var det sista gången för det populära ”Sång och musik under bron” med Lennart ”Thylle” Thyllander vid Höga kusten-brons norra fäste. Det var ett vemodigt avsked efter så många år.

- Det känns inte så roligt just nu, sa Thylle, men det kanske kommer något annat istället snart, la han till med ett illamarigt leende.

Det började redan 2002 när stiftet bad Tylle att ordna någon aktivitet i samband med pilgrimsvandringar på meditationsspåret vid hotellet på Hornöberget. Thylle accepterade, på villkor att han fick göra det på sitt eget sätt. Efter att ha letat lämpliga lokaliteter, bland annat tittade man på ett skyddsrum med en fantastisk akustik men där det dessvärre var alldeles för kallt, bestämde man sig för utrymmet nedanför bron vid norra fästet, där det finns som ett naturligt tak.

Här ordnade man den mycket populära Psalmtoppen, men också andra musikevenemang, huvudsakligen med lokala musikförmågor.

- ”Sång och musik under bron” lockade utan tvekan fler än de vanliga församlingsarrangemangen, säger Thylle.

Trots det har stiftet bestämt sig för ”andra prioriteringar”, en omskrivning för indragna bidrag. En anledning som har uppgetts från stiftets sida, enligt Lennart Thyllander, är att konserterna under bron hade alldeles för få turister bland publiken, en förklaring som Thylle har lite svårt att acceptera.
Också andra från stiftet ställer sig skeptiska.

- Man ersätter inte Thylle i första taget, säger prästen Lars Parkman.
Men Thyllander är inte den som ger upp i första taget, han har börjat undersöka vilka möjligheter det finns till andra arrangemang.

- Psalmtoppen rullar vidare, säger Thylle. Redan till helgen är vi i Kyrktåsjö.

- Något annat kommer, vi får se vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar