Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 28 oktober 2022

Politik, våld och alkohol

 



   "Politiken var hela tiden nästan lika närvarande som våld och alkohol. 1935 i mars spelades matchen i den märkligt uppdelade staden som på den polska sidan av gränsen hette Zabrze och på den tyska Hindenburg. Platsen för mötet var den nyinvigda stadion som bar det stolta namnet Adolf Hitler Kampfbahn.

   Wilimowski hyllade Führern på sitt sätt genom att göra tre mål i den matchen, och efter varje mål ställde han sig, givetvis glatt flinande, framför den del av läktaren som dominerades av den tyska publiken och gjorde den välbekanta hälsningen med utsträckt arm, som han sakta sänkte ner så att den pekade rakt neråt, som om han ville säga, ”här ska ni begravas”.

   Det var inte populärt, för att säga det diplomatiskt. Publikens reaktioner var inte heller diplomatiska, visselorkanen ville aldrig ta slut, det kastades in föremål på planen, alla uttryckte föga smickrande åsikter om Wilimowskis mammas tveksamma moraliska leverne, och diverse hotfulla prognoser om hans nära förestående öde ropades ilsket ut.

   Han älskade det, det var som bränsle för hans fortsatta briljans på planen, och hånflinet blev bara bredare och bredare, som en av hans lagkamrater sa det var tur att han hade så stora öron annars hade leendet gått runt hela huvudet."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar