Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 5 augusti 2021

Stor dragspel- och spelmansträff på Gudmundrå hembygdsgård - många överraskningar och internationella gäster: "Det kommer helt enkelt att bli en riktig spelmansstämma"



 

På lördag kommer det att hända saker på Gudmundrå hembygdsgård. Spelmansträff, stor dragspelsutställning och öppet hus på hela hembygdsgården. Tre arrangörer har gått ihop, och räknar med stor publiktillströmning.

- Det är första gången vi slår på så här stort, säger dragspelsvirtuosen Jörgen Sundeqvist.

Han och hans företag Sundeqvist Musik arrangerar tillsammans med Kramfors dragspelsklubb och Gudmundrå hembygdsförening. Man räknar med att det ska komma fler än 200 spelmän från hela Sverige, även om det blir mest från närområdet.

- Det har varit total torka på spelningar så länge, så alla längtar att få komma ut och spela, säger Bertil Sjölander från Kramfors dragspelsklubb.

Han berättar också att även om många av spelmännen och besökarna har bokats in på hotell, vandrarhem och campingplatser runt om i Kramfors, kommer en del att ställa upp sina husvagnar och husbilar på hembygdsgården, vilket ska bidra ytterligare till att skapa liv och rörelse kring spelplatsen.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar