Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 12 augusti 2021

Litteratur från länet - litterära sällskap presenterade "sin" författare på Murberget: "Det har varit fler besökare i år än förra året"



Även i år tar länets litterära sällskap chansen att presentera sin verksamhet på Länsmuseet Murberget. Under åtta torsdagar under juli och augusti berättar respektive litterärt sällskap om "sin" författare i Prästgårdens trädgård på Murberget.

Västernorrland lär vara ett av landets litteratursällskapstätaste län, om inte rent av det tätaste, och de litterära sällskapen spelar en viktig roll för litteraturen i länet. Dels för bevarandet av vårt litterära arv, men också genom att utgöra en stabil litterär infrastruktur, och dessutom som inspiration och stöd för nutidens författare.

Eftersom det på grund av osäkerhet kring restriktionerna dröjde ganska länge innan man kunde lämna klartecken att evenemangen på Murberget skulle bli av, tvingades några av sällskapen att tacka nej till deltagande.

Men nio sällskap av tolv är ändå inget dåligt utfall.

Publiktillströmningen har hittills varit hyfsad.
/../
Programserien går så sakteliga mot sitt slut, kvar är två torsdagar, idag är Alfhild Agrell-sällskapet på plats, och torsdagen därpå blir det dubbelprogram om Janne Vängman och Ludvig "Lubbe" Nordström.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar