Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 8 augusti 2021

Kjell Forsvall - mer än fyra decennier i folkbildningens tjänst: "Det går knappast att överskatta den betydelse som folkhögskolan har för kulturlivet i regionen"

 




Axplock ur livet som folkbildare
Kjell Forsvall
Eget förlag

Naturvetare, lärare, idrottsman, musiker, politiker. Kjell Forsvall är så nära en modern renässansmänniska man kan komma. Störst avtryck har han nog ändå lämnat genom sin gärning på Härnösands folkhögskola. Nu har han sammanfattat sitt rika liv och sin verksamhet som folkbildare i en bok.

Boken är som titeln antyder ett axplock som innehåller Kjells egna minnen, intervjuer, samtal, utdrag ur artiklar, och inte minst vänners, medarbetares och forna elevers kommentarer.

Kjell Forsvall har sina rötter i Värmland. Han kom till Härnösand och folkhögskolan som lärare 1962. Från hösten 1978 fram till 1999 är han skolans rektor. Efter att ha lämnat rektorsposten är han kvar på skolan i ytterligare fem år som utvecklingsledare och projektansvarig.

Mer än 40 år i folkbildningens tjänst. Det är en imponerande bana, och man kan utan överdrift konstatera att Härnösands folkhögskola är vad den är i stor utsträckning tack vare Kjell Forsvalls gärning.


Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar