Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 7 augusti 2011

Kulturtorget vecka 31


1. Sommarpratarna har varit en institution i radio sedan 1959. Har ni hört någon som ni särskilt uppskattat i sommar? Ser ni fram emot någon speciell sommarpratare? I dag talar Patrik Sjöberg i Sommar i P1.

De flesta sommarpratare är bara egotrippade, och deras program låter mest som en jobbansökan, till toner av trist och förutsägbar musik. Det är ingenting nytt, så har det varit länge. Det finns ett och annat undantag, och då blir det riktigt bra, i en harmonisk och oväntad kombination av den lilla och den stora världen. Det bästa jag har hört är poeten och frälsningssoldaten Majken Johansson, det måste ha varit någon gång i mitten av 70-talet. Tala om oförutsägbart!

2. Apropå radio. Borde vi ha en speciell kulturradio? Eller är det vad P1 är? Saknas något i utbudet i så fall?

P1 är ganska mycket kultur. Men det skulle inte skada med en särskild kulturkanal. Med mer litteratur, mer teater, mer film, mer musik, mer.. kultur.

3. Världens första Arnold Schwarzenegger-museum invigdes i Österrike för några dagar sedan. Vilket museum som inte finns borde finnas?

Det är lättare att svara på vilka som inte borde finnas. T ex Arnold Schwarzenegger-museum. Måste erkänna att jag är allmänt skeptisk till alla museer. De är alldeles för..museala. Riv museerna! Ut med konsten till folket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar