Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 15 augusti 2011

Motordrivet folknöje för tionde gången


På lördag kväll fylldes Kramfors centrum av brummande motorer, glänsande lack och välputsad krom. Den traditionella cruisingen har blivit ett uppskattat folknöje i Kramfors.
– Det viktigaste är att alla är glada, sa Per-Erik Eriksson från arrangerande Riverside Cruisers.

I år var det jubileum, det var för tionde året i rad som Riverside Cruisers arrangerade en bilhelg, där cruisingen utgör själva kulmen. För klubbens medlemmar handlar det om gemenskap med bilintresset i fokus. Man hoppas också på att locka till sig ungdomar och säkra återväxten.

Mellan fem och sex hundra bilar brukar delta. De flesta är välskötta jänkare, företrädesvis från 50-talet, men också veteranfordon, äldre än 30 år, bilar, mc, och mopeder är välkomna. Dessutom Epa-traktorer, så kallade hotrods, och andra ”extrema hobbyfordon”. Deltagarna kommer från hela Mellannorrland, men det fanns också långväga gäster från Stockholmsområdet och Finland. Den mest långväga gästen utan konkurrens var Börje Forslund och hans fru Mary. Börje är ursprungligen från Bollstabruk, men bor sedan 26 år tillbaka i Yorbalinda i Kalifornien.
- Vi har visserligen köpt hus i Bollsta, men det är bara en sommarstuga än så länge, sa Börje.

Helgen började som vanligt med den stora bilträffen på Sandslån. Där var det förutom bilbedömning också underhållning. ZZ Rock från Hudiksvall och The Cover Kings från Umeå spelade rockabillymusik, medan Frosty Demons från Ullånger bjöd på en skoteruppvisning på vatten. Kvällen avslutades senare också på Sandslån, där Moon Stompers från Värmland stod för underhållningen.

De flesta bilarna från Sandslån kom till cruisingen i stan, där många andra anslöt också. Alla de tjusiga bilarna gled Limstagatan fram gång på gång, och de mer intressanta exemplaren presenterades ytterst kunnigt och med mycket humor av Riverside Cruisers munvige Per-Erik Eriksson. Cruisingkvällen har växt fram som en av de stora begivenheterna i Kramfors, ett stort sommararrangemang för både stora och små. Också i år kantades Limstagatan av tusentals människor. Elvis spelades på lagom hög volym i högtalarna, medan bilarna gled runt fram till sena natten.

- Det är kul att vara här. Då kan man drömma bort sig lite, och önska att man hade mer tid, sa Mattias Forslund från Myre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar