Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 10 januari 2011

Oslagbar jubilerande Orevy i Västansjö


Lokalrevyn i Västansjö utanför Bollstabruk firar tioårsjubileum. Premiären ägde rum i ett fullsatt Folkets hus på Trettondagen, och nu spelar man lördag och söndag fram till första helgen i februari. Som vanligt behandlas ämnen om aktualiteter från året som gått, lokalpolitiska bekymmer och annat smått och gott om livet i stort.

Västansjörevyn heter egentligen O-revy, eftersom alla dess namn under åren har börjat på just O. Årets namn är – O-slagbart, förmodligen med tanke på tioårsjubileet. Hela den lilla bygden är involverad, och i listan över skådespelare hittar man hela familjer. Också flera sommargäster och hemvändare är inblandade i verksamheten. Alla åldrar är representerade, revyn handlar lika mycket om artisteri som om gemenskap.

Som det brukar vara i amatörensamblar är talanger ojämnt fördelade. Men det som eventuellt brister i begåvning och scenvana kompenseras med råge av spelglädje och entusiasm.

Sketcherna spänner över ett brett ämnesregister. Mest skämtas det om de klagomål som har framförts mot otillräckliga toalettutrymmen och den utredning som följde. Kramfors kommuns miljöförvaltning är årets driftkucku i Västansjö.

Dessutom gör man sig rolig över Kramaffs lokalisering av sina konferenser, förfallet i Bollstabruk, bankernas hantering av småspararnas pengar, och inte minst tågstationen i Kramfors där inga tåg går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar