Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 24 januari 2011

Gallerian i Kramfors fortskrider planenligt


Det hölls ett informationsmöte om den planerade Gallerian i Kramfors på hembygdsgården på söndag eftermiddag. Det var Folkpartiet som hade bjudit in Kramaffs vd Åke Sundqvist för att berätta om hur planerna fortskrider.

Efter en kort inledning av FP:s ordförande i Kramfors, Henrik Edlund, bjöds det på underhållning av Chris O´Berg, som spelade några svängiga låtar.

Därefter tog Åke Sundqvist vid. Han kunde meddela att projektet kommer definitivt att fullföljas, trots de betänkligheter som har anmälts av Lidl.

Tidsplanen är oförändrad, nya Konsum, som ska som bekant ligga där gamla busstationen var, beräknas vara klart påsken 2012, medan Gallerian i Konsumhuset ska kunna slå upp portarna lagom till julhandeln samma år.

Sedan tidigare är det klart med Kapp-Ahls etablering i Gallerian. Det lär vara nästan färdigförhandlat med en stor kedja till, men Åke Sundqvist ville fortfarande inte avslöja vilken. Det är också klart att Intersports kommer att få en större yta, det ska finnas en caféserveringen i Gallerian, med uteservering på sommaren, dessutom en spelbutik, och en ny skoaffär.

Sundqvist berättade att man eftersträvar en variationsrikt utbud, och vill bland annat ha ett apotek, en smyckesaffär, en leksaksbutik, gärna kombinerad med bokhandel, och några affärer av boutiquekaraktär med kvalitetssortiment.

Intressanta är de planer man har om ytorna inte räcker till. De har man skissat på att antingen bygga på höjden, alternativt att glasa in torget, och bygga ihop Gallerian med biblioteket och biografen.

Projektet inbegriper också byggandet av flera nya parkeringsplatser, trafiklösningar för att knyta ihop centrum, och en upprustning av affärslokaler, framför allt på Stationsgatan.

Efter Åke Sundqvists presentation följde en frågestund. Mötet avslutades med fika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar