Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 2 maj 2011

Jobben först på S-möte i Sollefteå


Socialdemokraterna i Sollefteå firade Första maj med ett traditionellt demonstrationståg från Lillängets skola. Sollefteå Hornmusikkår och Ytterlännes Paradorkester medverkade. Det bistra vädret gjorde att många var tacksamma att mötet hölls inne på Hullsta gård, där det bjöds på kaffe och macka vid dukade bord.

Här som på andra håll var huvudparollen ”Jämlikhet och utveckling”. Mötet inleddes med tre korta appeller, som hölls av Lennart Örnblad från IF Metalls S-förening, Teresia Leifsdotter från SSU, och LO-Ångermanlands ordförande Ulrika Karlsson.
Örnblad angrep media, regeringen och Sverigedemokraterna, Leifsdotter talade mest om den höga ungdomsarbetslösheten, medan Karlsson var mycket bekymrad för EU:s ökade inblandning i lönebildningen, som enligt henne hotar den svenska modellen.

Huvudanförandet hölls av Susanne Eberstein, socialdemokratisk riksdagskvinna från Sundsvall.
- Landet slits sönder, började hon sitt tal med. Och fortsatte:
- Det går bra för Sverige, men bara för de välbeställda.

Hon ansåg att valförlusten berodde på att Socialdemokraterna inte har varit tillräckligt tydliga och övertygande i sin politik. Nu gällde det att inte slarva och formulera klara politiska mål. Det viktigaste var jobben, socialdemokraternas politik var full sysselsättning, hon tvekade inte att kalla det ”arbetslinjen”, inte heller att använda uttrycket ”det ska löna sig att arbeta”, som annars länge har förknippats med Moderaterna.

Susanne Eberstein framhöll också två andra viktiga satsningar från Socialdemokraternas sida, nämligen ungdomarna, och infrastruktur och utbildning. Hon ironiserade mycket över de gångna vintrarnas tågkaos.

Mötet avslutades med musikunderhållning av Emil Assergård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar