Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 28 oktober 2021

Deckarmöte på Ångermanälven



 

Det är inte varje dag som en känd författare har ett boksläpp i Kramfors. Nu har det hänt igen. Det var Tove Alsterdal som officiellt släppte sin senaste roman ”Slukhål” under två kryssningar på Ådalen III, arrangerat av pigga och alerta Kramfors bokhandel.


På fredagens kvällstur hade Tove med sig två kollegor i branschen, Lina Areklew som presenterade sin andra bok ”I Mörkret”, och debutanten Sara Strömberg med romanen ”Sly”.

För Lina var det andra gången gillt, hennes debut ”Ur askan” släpptes också under en kryssning med Ådalen III förra året.

Fredrik Högberg och Ubbe Byström från (bland annat) Nylands Järn stod än en gång för den musikaliska underhållningen.

De litterära kryssningarna har väckt mycket uppmärksamhet, också utanför länets gränser. Flera förlag har hört av sig med förfrågningar om samarbete. Även pressen har visat intresse, bland annat Aftonbladet.




- Litteraturkryssningarna är ett led för oss att göra bokhandeln till en social mötesplats med spännande kulturupplevelser, säger Magdalena Desén från Kramfors bokhandel.


Och det har de verkligen lyckats med, kryssningarna förenar på ett naturligt sätt en trivsam båtutflykt, intressanta författarsamtal och en härlig skärgårdsbuffé. Mycket valuta för pengarna.

Gångna helgens litteraturkryssning var årets sista. Men vi är många som redan nu längtar till nästa års litteraturäventyr på älven.



En recension av Tove Alsterdals ”Slukhål” kommer inom kort.


Foto: Privat




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar