Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 26 november 2019

Spännande buffé och rutinerade kockar när Operastudion serverar spagetti: "Smaskens!"





En spagettiopera är en musikalisk anrättning som använder ingredienser från olika operor och rör ihop det till en helt ny rätt. Operastudion Kapellsberg har sedan några år tillbaka gjort just spagettioperaformen till ett tillfälle för sina elever att få stå på scen och uppträda på riktigt inför publik. I år var det dags igen under den gångna helgen, och nu höll man till på St. Petrilogen.

Kökschef är också denna gång den mästerliga Märit Bergvall, som än en gång förmår att skapa en spännande buffé, krävande för de blivande kockarna, men ändå på en lagom svår nivå.

Dessutom är i årets uppsättning även rutinerade kockar med, Anders Falbe och Åsa Jönsson, båda givetvis med förflutet på Kapellsberg.

Titeln för årets spagettiopera är ”Trubbel och trassel i Paris”, och utspelar sig under det dekadenta (åtminstone för en del) 20-talet i det romantiskt skimrande Paris. Det finns förvisso en handling, varje opera kräver en ramberättelse, men jag avstår från att återberätta den.

Istället tar jag till hjälp min vän Svante Jönsson (utan tvekan släkt med Åsa) som gör en briljant sammanfattning av hela intrigen: ”La Obesita Carmen, Figaros glada änka, barbererskan som kommer ut som förälskad i Donna Juanita, men det slutar trots allt med tutti amore i finale grande.”

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar