Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 25 januari 2012

Styrnäs friskola förlorade jämn kamp


En kvartfinal i Vi i femman avgjordes igår i Styrnäs. Kampen stod mellan Styrnäs friskola och klass 5B på Södermalmsskolan från Sundsvall. Gästerna drog det längsta strået i en mycket jämn match.

Man höll till i församlingshemmet i Styrnäs, och matchen direktsändes i P4 Västernorrland. Programledare var som vanligt Lennart Sundvall, och domare Birgitta Persson. Lokalen var till bristningsgränsen fylld av klasskamrater som glatt hejade på sina respektive lag med fyndiga paroller och slagord, och förväntansfulla föräldrar och far- och morföräldrar.

I Vi i femman tävlar man i allmänbildning och samhällsorientering. Många olika ämnen kommer upp, det kan vara geografi, engelska glosor, matte, trafikregler eller förra årets dramatiska händelser i Libyen. Det är inte lätt alla gånger att hålla reda på Ålands huvudstad, den högsta tillåtna hastigheten på svenska vägar, och vilket naturfenomen som avses med seismologi.

Det gästande laget från Sundsvall började med att rycka åt sig en liten ledning, som man drygade ut strax före paus. Resultatet i halvlek var 10-12 i Södermalmsskolans favör. Det var ovisst ända till slutet, och det avgjordes definitivt först på den absolut sista frågan. Slutresultatet blev 14-20. För Södermalmsskolan väntar nu semifinal mot vinnaren av matchen mellan Dockstaskolan och Heliås friskola från Njurunda, som avgörs på torsdag i församlingshemmet i Docksta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar