Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 28 januari 2012

Docksta förlorade i spurten


Det var dags för den sista kvartsfinalen i Vi i femman på torsdag. Dockstaskolan tog emot Heliås från Njurunda. Det här var sista chansen för Ångermanland att få med en skola till semifinal.

Det var fullsatt på församlingshemmet i Docksta. Båda lagen hade med sig hängivna supportrar, som hade en egen tävling i hejaramsor. Den slutade oavgjort.

I den egentliga tävlingen började Dockstaskolan med att ta en tvåpoängsledning i de inledande fem snabbfrågorna. Heliås knappade visserligen in, men Dockstaeleverna bet ifrån igen och behöll sitt försprång på två poäng.

Kunskapsnivån som femteklassarna kunde uppvisa var imponerande, även om landshövdingen och E4:an tyckas vara ganska okända bland länets skolelever. Däremot hade båda lagen bra koll på svensk populärmusik, historia och religion, och sport. På ett-kryss-två-frågorna hade Dockstaungdomarna alla rätt, de svarade rappt och kaxigt, och blev nästan förolämpade av frågornas som de tyckte alltför låga kravnivå.

I halvlek var resultatet 12-10 till hemmalaget, och inför den sista och avgörande frågan, Stegen, var ställningen 17-15. Spänningen var olidlig, och steg ännu mer då Heliås svarade rätt på frågan och Docksta kopplades in.

Tyvärr blev det fel svar, det är tydligen inte så lätt att skilja Medelhavet från Röda havet. Därmed stod Heliås som segrare, och får nu möta Södermalmsskolan från Sundsvall i semifinalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar