Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 13 januari 2012

Kulturtorget vecka 2


1. Varför ska man se på teater när man kan se på teve eller på bio? Apropå att teatervåren är spikad (med bland annat Kerstin Thorvall-föreställningen "Jag är en grön bänk i Paris" i Härnösand 27 mars och Örnsköldsvik 30 mars).

Varför äter man inte glass genom en glasruta? Varför är det trist med datasex? Äkta vara, direkt och levande, är alltid att föredra, det är teaterns lockelse och styrka.

2. Många tycker att militära musikkårer är extra medryckande. Vad är det med musik i marschtakt? Apropå att SVT 2 sänder på lördag från Ystad International Military Tattoo med 14 musikkårer från åtta länder.

Ja, många har en svaghet för det taktfasta framfört väldirigerat i raka led. Det är flykten från friheten, mångas räddhågsna vilja att underkasta sig den styrda massans enfaldiga enformighet. Jag är en demokratiskt sinnad person, och tror därför inte på förbud, men säger bara: våga vägra marschmusik!

3. Hänger ni med i debatten om Slussen i Stockholm ska rivas eller renoveras? Debattens vågor går höga i Stockholm, men vi verkar inte vara så intresserade utanför huvudstaden?

Slussen har arkitekthistorisk betydelse, är dessutom en viktig punkt i vårt lands huvudstad. Ytterst handlar det om vem som äger det offentliga rummet, och den frågan borde också engagera dem som inte har ett lika stort Stockholmshjärta som jag. Sedan finns det förstås en annan debatt, som är mest personlig under en politisk täckmantel, den är överflödig för de flesta, oavsett bostadsort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar