Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 29 november 2010

Skyltsöndag med många nyheter i Kramfors


Skyltsöndagen i Kramfors bjöd på aktiviteter hela dagen lång. Trots det bistra vädret kom Kramforsborna i stora skaror. Årets upplaga av skyltsöndagen kunde också presentera flera nyheter. Den mest emotsedda händelsen var förstås invigningen av ”Strike”, den nya restaurangen vid bowlinghallen.

Rose-Marie Strömqvist, en av de anställda, var förväntansfull:

- Roligt att äntligen kunna öppna. Jag tror att det kommer att gå bra. Vi vänder oss inte till någon särskild målgrupp, utan alla ska känna sig välkomna.

Än så länge är det enbart restaurangen som är igång, själva bowlingen öppnar till helgen.

Den andra stora nyheten var givetvis Julbocken, som man hoppas ska bli en återkommande tradition. Det var nära att denna nya begivenhet hade gått upp i rök, då någon som efterapar andras traditioner försökte sätta elden på bocken. Lyckligtvis missade han att gran brinner sämre än halm.

Bredvid bocken, där fontänen är sommartid, har man dessutom ställt upp dekorativt belysta smågranar, med namnet ”Lillskogen”, troligen också det en kommande Kramforstradition.

Hjördis Åsander från På Stan var nöjd:

- Vi har i år 34 utställare, och det är som det brukar vara. Roligt att det är så många föreningar här.

Från scenen på torget bjöds det på underhållning. Det var dans med lever från Hola folkhögskola, sång med estetprogrammet på Ådalsskolan, tomtekör med lågstadieelever och Kramfors Lucia kröntes. Det dansades kring granen, och Tomten och Tomtemor delade ut paket till de minsta.

Inne i Konsumhuset var det matmässa med rubriken ”Smakstart Västernorrland – Lokalproducerat”. Dessutom fanns det en utställning med namnet ”Kretshopp” om hållbar utveckling, anordnad av Technicus.

Skyltsöndagen avslutades traditionsenligt med ett färgsprakande fyrverkeri från Babelsberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar