Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 29 november 2010

Optimistisk skyltlördag i Bollstabruk


Första advent tjuvstartade i Bollstabruk med skyltlördag. Evenemanget gick i optimismens och förnyelsens tecken. Trots det kylslagna vädret gick Bollstaborna man ur huse.

Anledningen till tjuvstarten är naturligtvis en önskan att inte kollidera med andra arrangemang, framför allt skyltsöndagen i Kramfors. Eller som en Bollstabo uttryckte det med glimten i ögat, ”Det är inte Bollsta som ligger för nära Kramfors, det är Kramfors som ligger för nära Bollsta!”

På torget fanns knallar och föreningar, det spelades julmusik, det sjöngs julsånger och det dansades kring granen.

I förgrunden för årets skyltlördag fanns det lokala förnyelsearbetet som har bedrivits av Bollstabruk Intresseförening. Gång- och cykelvägen mellan Kejsarstan och Bollstahallen har restaurerats, träbron över Bollstaån har rustats upp, sågramen har flyttats från torget till Kejsarstan, medan den nya skulpturen – döpt till Ljuspunkten – har intagit sin plats på torget.

Under publikens stora jubel invigde kommunalrådet Jan Johansson med en symbolisk knapptryckning den nya julbelysningen längs genomfarten från Bollstaån till Kalles Pizzeria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar