Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 1 november 2010

Rosa lördag i Kramfors samlade pengar till Cancerfonden


Lördagen gick i rosa i Kramfors centrum. Det var olika aktiviteter som genomfördes för att samla in pengar till Cancerfonden.

- Det här är ett syfte som många känner för, därför ställer de upp, sa Hjördis Åsander från arrangerande På Stan.

Pengarna som samlades in under lördagen går till Cancerforskningsfonden vid Umeå universitet, med särskild inriktning på bröst- och prostatacancer. Verksamhetschef från Umeå universitetssjukhus Göran Edbom föreläste om cancervård på Royalbiografen. Senare var också Monica Breitholz från medarrangerande Lions där för att berätta om organisationens verksamhet.

- Den regionala anknytningen till Umeå förstärker säkert viljan att skänka pengar, trodde Hjördis Åsander.

Butiker i stan hade skänkt paket till ett värde av 100 kronor, som kunde köpas till halva priset. Flera lokala företag hade skänkt tårtor, och Kramforsborna kunde frossa i bakelser som det stod Mondi, Folksam eller Elpress på.

På torget pågick en intensiv kommers, med många knallar från när och fjärran. Där fanns också en rosa fiskdamm, där de minsta som lämnade en rosa teckning i utbyte kunde fiska upp rejäla godispåsar.

Elver från Ådalsskolans hantverkarprogrammet bjöd på ansiktsmålning, och plötsligt vimlade det av barn på stan med de mest fantasifulla mönster i ansiktet.

Så gott som alla affärer hade satt upp något rosa för att markera dagens betydelse. En extra krydda bjöds det på under kvällen, när den nya belysningen över Kvarnbron vid Kramforsån lyste i rosa.

- Det har varit full rulle hela dagen, sa Hjördis Åsander, och vi hoppas att det blir ett bra resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar