Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 1 november 2010

Ny succé för Bäcklund i Kramfors


Artist: Magnus Bäcklund med Kramfors Storband
Plats: Folkets Park Kramfors

Publik: 270

Längd: 2 timmar

Bäst: Magnus utstrålning

Sämst: för kort

En succé tål att upprepas. Magnus Bäcklund var i Kramfors i mars med en bejublad föreställning, och blev på stående fot inbjuden att komma tillbaka.

Då i våras hade Magnus ett eget band med sig, nu backades han upp av Kramfors Storband. Och om det förra framträdandet var en sammanhållen Tom Jones-föreställning, var det nu ett fritt urval av 50- och 60-talens populärmusikaliska pärlor. Gamla Tom Jones-hits var fortfarande med, men också sånger av Dean Martin, Ella Fitzgerald och Van Morrison.

Alldeles oavsett vad han sjunger gör Magnus Bäcklund alltid en egen grej av det, han har sin egen stil och sitt eget sätt. Han har ett otroligt engagemang i sin röst, men samtidigt behåller också glimten i ögat, och inte ens smörsångens höga c:n låter banala i hans tappning.

Han var avspänd, såg ut att stortrivas, och hade en självklar direktkontakt med publiken.

Storbandet bakom lät tät och följsamt. Magnus påpekade flera gånger att vi ska vara tacksamma att vi har en sådant fint storband i Kramfors, och det är bara att hålla med.

Föreställningen var inte ens till ända förrän det började talas om ett nytt Kramforsbesök för Magnus Bäcklund, den här gången ihop med Svanökören, och kanske fler lokala körer.

Kvällen avslutades med dans till storbandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar