Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 18 augusti 2022

Världselit och operaelever möts i Härnösand: ”En stor upplevelse med enkla medel”

 


Årets upplaga av Härnösand Operaakademi var ett samarbete mellan Operastudion Kapellsberg och Suitcase Opera. Formen i år var något annorlunda jämfört med tidigare år. Några av Sveriges mest lovande unga operasångare har att under en vecka i Härnösand jobbat tillsammans med musiker och coacher ur den absoluta världseliten. Årets Operaakademi var en kombination av kurs och regiarbete där sångarna sätter upp Trollflöjten och får coachning i sångteknik och interpretation.

Inte minst lärarstaben imponerade. Till exempel är pianisten James Vaughan Head coach vid La Scala i Milano. Dirigent och den musikalisk coachen Damian Iorio har dirigerat några av de största orkestrarna som London Philharmonic Orchestra, Philharmonia, San Francisco Symphony och opera i bland annat Opéra National de Paris.

Eleverna som kom från hela landet har antingen tagit examen från olika operahögskolor eller studerar där fortfarande. Urvalet gjordes genom ansökan och digital audition.

Efter onsdagens master class som var öppen för publik bjöds det på generalrepetition på Härnösands folkhögskola i en så gott som fullsatt Kempesal.

Läs hela texten i Tidningen Ångermanland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar