Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 29 augusti 2018

Höga Kusten Filmfestival växer och mår bra





Efter tre år håller Höga kusten-filmfestival att hitta sitt format – och sin publik. Den tredje upplagan av festivalen bjöd på ett brett urval av film och lockade många till Folkets hus i Lunde i två dagar under helgen. På programmet fanns ett generöst utbud av kortfilmer, dokumentärer och långfilmer av varierande längd och med skiftande innehåll av filmskapare från både när och fjärran.

Festivalens dubbla ambition är att sätta Kramfors, Höga kusten och Västernorrland på kartan för filmare världen över, och samtidigt att erbjuda och inhemsk och internationell independentfilm till publiken i regionen och en festival värd att minnas. Ett festivalbesök ska helst lämna ett bestående avtryck och skapa en längtan att komma tillbaka.

Festivalen satsar på ”riktig” independentfilm, kortfilmer och dokumentärer med låg budget, eller ingen budget alls, liksom på större långfilmsproduktioner, oftast också de av lågbudgetkaraktär. Det viktiga är filmskaparnas strävan efter ett kvalitativt konstnärligt uttryck.

Läs hela texten i Allehanda.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar