Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 13 mars 2012

Publiksuccé för Stenskolans musikcafé


Premiärkvällen för Stenskolans musikcafé blev en stor succé. Närmare hundra personer hade kommit, och extra bord fick ställas in. För underhållningen stod det nygamla Holmsten band, som bjöd på en bred repertoar med olika musikstilar såsom evergreens, dansmusik, visor, jazz och rock.

Föreningen Stenskolan, som är en ideell förening, startades för 15 år sedan för att bevara den 120-åriga stenskolan. Huset är ett allaktivitetshus där olika föreningar och intresseorganisationer bedriver verksamhet, men man söker ständigt nya aktiviteter, och nu ville man prova idén med ett musikcafé.

Publiktillströmningen överträffade alla förväntningar till arrangörernas stora glädje.
- Himla roligt, det blir säkert fler gånger, säger Svea Larsson, en av eldsjälarna bakom Stenskolan.

Att det just Holmsten band som spelade premiärkvällen var ingen tillfällighet. Det var här som Bert Holmsten spelade sista gången före sin hastiga och oväntade bortgång. Bert var en välkänd musikprofil i Ådalen, och när han gick bort bestämde sig hans brorson Mikael – vars far Ulf har spelat trummor i bandet - att musikgruppen skulle upphöra, men att man skulle fortsätta under ett nytt namn, som ändå anknöt till det gamla.

Under musikcaféet spelade bandet populära låtar, och efter pausen då det var fika och lotteri, var det dags för önskelåtar, något som man inom bandet var en smula orolig för.
- Det är som slak lina modell XL, sa Mikael Holmsten.
Men det gick alldeles utmärkt till allas belåtenhet, och kvällen blev en stor framgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar