Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 16 augusti 2019

Schymbergsstiftelsens Masterclass 2019 bjöd på elevkonsert: Jämn och hög nivå i en helgjuten operaföreställning





Under fem dagar hördes det på Schymbergsgården vackra sångtoner från morgon till kväll. Det var elever på Schymbergsstiftelsens årliga Masterclass som drillades i operasångens sköna konst.

- Nivån har som alltid varit hög, och i dessutom jämnare än tidigare år, säger operasångerskan och sångpedagogen Anna Hanning Häggström och regissören Märit Bergvall.

På den femte dagens kväll flyttade Masterclass till centrala Sundsvall, för att ge en avslutande elevkonsert i Kyrkans hus.

Sju sångare stod på scenen, fyra av dem är studenter vid Operastudion vid Kapellsberg i Härnösand, de tre andra var tillresta från Stockholm.

Elever som antas till Schymbergsstiftelsens Masterclass håller mycket hög klass redan när de kommer till kursen, de är alla noga utvalda efter att ha passerat auditionens kritiska nålsöga.

Var och en fick sjunga två arior, men det var inte bara att kliva upp och riva av sin sång. Hela konserten var fint regisserat, precis som man kunde vänta sig av Märit Bergvall.

Det var tydligt att eleverna drillades inte enbart i sång , utan lika mycket i sceniskt framträdande, opera är faktiskt musikteater!

Varje enskilt sångnummer hängde intrikat ihop med föregående och nästa, rekvisitan användes skickligt, det är mycket man kan göra på scenen med en papperslapp, en blomma eller en stol.

Det blev till en fin, helgjuten föreställning.

Läs hela texten i St.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar