Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 6 augusti 2019

Musikalisk resa genom barockens historia i en historisk omgivning





Selånger församlings fina musikserie "Musik i sommarkväll" fortsatte med en barockkonsert nere vid kyrkoruinen. Den venetianska barockens främsta företrädare i Sverige mandolinspelaren Lars Forslund hade sällskap med Suzanna Lidegran på elektrisk cembalo.

Rubriken för kvällens konsert var "Vivaldi festival", och det var lite av falsk marknadsföring, då det spelades ganska lite Vivialdi, men desto mera Johann Sebastian Bach.

De stycken av Bach som spelades var av det mer profana slaget, och det var riktigt spännande att ta del av hans världsliga, och glädjefyllda, sida.

Det började med en gavott, lustfylld och lättsam dansmusik, för att fortsätta med "Siciliano", nu långsammare och stämningsfullt, men fortfarande lättsamt.

Det är lätt att glömma att dessa vackra klassiska stycken på sin tid var en form av underhållningsmusik, att dansa till eller lyssna på i glada vänners lag.

Det blev ytterligare ett stycke av Johann Sebastian, som fick ett lite komiskt avbrott när en lätt bris blåste bort noter för Lars Forslund. Ett oväntat inslag som bara förstärkte konsertens charmiga och avspända atmosfär.
/../
"Musik i sommarkväll" fortsätter under ytterligare fyra torsdagar. Programmet kan läsas på församlingens hemsida: Musik i sommarkväll

Läs hela texten i St.nu


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar