Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 7 juli 2012

Sommarkväll i Konvaljparken


Härligt högsommarväder lockade många på fredag kväll till Konvaljparken utanför Nyland. Kanske så många som tusen personer njöt av underhållningen, och några passade på att ta ett svalkande dopp i Dämstasjön.


Det är 26:e året i rad som föreningen Styrnäs Framtid ordnar sommarkvällar i Konvaljparken. Allt arbete sköts ideellt, inträde bjuder man på, och finansiering får man dels genom sponsring, främst av ortens företag, dels genom att sälja lotter och försäljning av egentillverkade kolbullar, och läsk och godis.

Publiken strömmar till inte bara från närområdet, utan från hela Ådalen, och inte minst kommer många semesterfirare, både svenska och utländska, för vilka en kväll i Konvaljparken blir ett oförglömligt minne av den svenska sommaren när den är som bäst.

- Många kommer till Konvaljparken för att träffa bekanta, framför allt många hemvändare, säger Göran Hellström från Styrnäs Framtid.

Han berättar också att man har kört samma koncept under alla år, det finns ingen anledning att ändra på det så länge det fungerar. Även banden som spelar brukar trivas mycket bra med scenen i Konvaljparken, och många band tipsar varandra om stället.

Så var det tydligen med Lars Vegas Trio som stod för underhållningen på fredag kväll. Trion är egentligen en kvintett, och är en rikskänd musik- och komikergrupp, som dels spelar covers på diverse hits, men med ändrade, humoristiska texter, dels bjuder på en scenshow, med förväxlingar, dåliga vitsar, självironi, och man driver med allt och allt, inte minst sig själva.

Det högt tempo, man tar ut svängarna ordentligt, det är folkligt, med glimten i ögat. Publikkontakten är suverän, publiken tänder till direkt, och klappar händer och sjunger med redan i första låten.

Det blir tre fredagar till i Konvaljparken. Nästa sommarkväll spelar jämtländska Ständut Blakk. Sedan är det tur för Fancy Pants och The KFC Band, för att avslutas med kultbandet från Nora, The Scramblers.

Arrangörerna räds inte ens dåligt väder.

- Bara en endaste gång under alla dessa år har vi tvingats att ställa in, säger Göran Hellström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar