Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 20 juli 2012

Kvällsloppis i lejonkulan


Lions i Nyland tar nya grepp för att utveckla verksamheten. På onsdag bjöd man in till kvällsloppis med underhållning på Liongården i Hammar.


- Går det bra kommer vi att göra om det fler gånger, säger Jan Bertilsen, årets Lions president i Nyland.

Sommaren är loppmarknadernas förlovade tid. Nylands Lions arrangerar själva loppis lördagar och söndagar under hela juli, för att bara hålla öppet under lördagar i augusti. Samtidigt är konkurrensen från andra ställen mycket hård. För att bryta vardagslunken, och försöka dra till sig nya kunder kom man därför upp med idén om en loppmarknad på kvällstid, mellan klockan 18 och 22.

- Det är bra med folk, vi fick faktiskt öppna redan klockan 17, eftersom det stod så många och trampade, skrattar Lennart Strandberg, föreningens PR-ansvarig.

Att uppslutningen var god, märktes redan på parkeringen, där det snabbt blev fullt. Både Jan Bertilsen och Lennart Strandberg trodde att det vackra vädret bidrog till att så många kom.

Försäljningen verkade också gå bra, liksom serveringen. All vinst från verksamheten går till cancerforskningen vid Umeå universitetssjukhus, och till lokal välgörenhet.

Kvällens dragplåster var underhållning med countrybandet Crash n Recovery från Forsed. Bandet är känt för många Kramforsbor eftersom de inledde årets Stadsfest. De skriver allt sitt material själva, både text och musik, har gett ut en skiva, och sångerskan Linda Engström berättar stolt att de har haft en låt spelad på radion i countryns Mekka Nashville.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar